På fredagsförmiddagen gör Korea sin första match under samma flagg sedan VM 1991 då laget gick hela vägen och besegrade Kina i finalen. Kan historien upprepa sig? SVT sänder den historiska semifinalen som spelas mot Japan kl 11.00.

En uppvisning i diplomati i den högre skolan. Beslutet följer de nordkoreanska och sydkoreanska ledarnas löfte om ”varaktig fred” på den koreanska halvön. Händelsen att Nord- och Sydkorea gör gemensam sak av detta lag-VM är redan inskrivet i historieböckerna. Medieuppbådet var enorm när det nya förenade Koreanska landslaget i armkrok passerade genom den mixade zonen efter den uteblivna kvartsfinalen. Nu återstår bara en del praktiska detaljer inför förmiddagens semifinalen mot Japan. Då tävlingen spelas med tre spelare finns det frågetecken kring vilket av länderna som kommer att få spela med två spelare och endast en coach är tillåten på bänken – vem får jobbet?

Snart har vi svaren. Följ den historiska matchen på SVT med Staffan Lindeborg och Jörgen Persson som kommentatorer. Matchstart: 11.00.