Sverige möter Kinesiska Taipei (Taiwan) klockan 16.00 i åttondelsfinal i Halmstad Arena. En plats som gick till historieböckerna tidigare under dagen när Nord- och Sydkorea beslutade att fortsätta turneringen som ett förenat lag.  

Taipei som på förhand var rankade som nummer 6 slutade på en tredjeplats i grupp C efter att ha förlorat mot både Japan och England. Laget leds av rutinerade CHUANG Chih-Yuan (WR 16). Svenskbekantingen LIAO Cheng-Ting (WR 40) spelade i den svenska Pingisligan för Kävlinge den gångna säsongen och har mäktat med 15 segrar av 17 möjliga. En av förlusterna kom mot Truls Möregårdh som igår gjorde sin storstilade debut när han vann sin singelmatch 3-2 när Sverige besegrade Egypten 3-0.

Enligt förbundskaptenen Ulf “tickan” Carlsson har flera individuella möten har skett i flera ligor med överhängande taiwanesiska segrar. Han tror dock på en jämn och öppen match:

– Det låter som gammal klyscha men det är det laget som lyckas prestera bäst för dagen som kommer att vinna.

Inför eftermiddagens möte har alla de svenska spelarna varit inne i hetluften och vunnit matcher, det återstår att se vilka spelare förbundskaptenen nominerar till sammandrabbningen med Taiwan.

Spelarkvoter (världsranking inom parentes):

Sverige
Mattias Karlsson (20) 4-1
Jon Persson (63) 3-1
Truls Möregårdh (319) 1-0
Anton Källberg (62) 1-1
Kristian Karlsson (19) 3-3

Kinesiska Taipei
LIAO Cheng-Ting (40) 2-0
LIN Yun-Ju (80) 2-1
CHEN Chien-An (30) 3-3
CHUANG Chih-Yuan (16) 3-4
LEE Chia-Sheng (409) 

Matchen sänds på SVT med start kl.16:00. För er som inte har möjlighet att bänka er framför tv:n liverapporterar förbundet även på Twitter under @svbordtennis. På Instagram under @pingislandslagen ges även en unik inblick bakom kulisserna i arenan.