HYR UT DITT BOENDE

I samarbete med Nordic Travel erbjuder nu Destination Halmstad privatpersoner möjligheten att hyra ut sitt boende direkt i våra kanaler. En lägenhet, stuga, hus eller ett rum? Allt är av intresse och allt kan hyras ut och ge ett välbehövligt tillskott i semesterkassan. Samtidigt hjälper du till att göra Lag-VM i bordtennis i Halmstad 2018 till den folkfest det ska vara.

Om LIEBHERR World Table Tennis Championships Halmstad 2018
Lag-VM i bordtennis i Halmstad som avgörs 29 april–6 maj nästa år, är det största idrottsevenemanget någonsin i Hallands historia. 144 lag från jordens alla hörn kommer vara representerade i Halmstad Arena under mästerskapet, som dessutom kommer följas av hundratals miljoner människor hemma i TV-sofforna. Cirka 25 000 personer väntas besöka den halländska regionen och omkring 400 journalister beräknas bevaka tävlingen.
Efterfrågan på boende är stort, framför allt i Halmstad och dess närmsta omgivningar. Det finns ett begränsat antal rum att erbjuda och logi kommer därför att erbjudas från Varberg i norr till Båstad i söder. Många väljer dessutom att komma tidigare eller stanna kvar efter arrangemanget slut.

Hur gör jag för att hyra ut?
Vill du lägga upp ditt boende för uthyrning kommer du igång här.
Du börjar med att registrera dig som uthyrare och anger följande objektinfo:
• Typ av boende (hus, lägenhet, etc.)
• Hur många bäddar ditt boende har
• Var någonstans ditt boende finns
Obs! Bor du i hyresrätt, tänk på att du behöver tillstånd hos din hyresvärd för att kunna hyra ut i andra hand.
När du lagt in uppgifterna kommer du automatiskt vidare till ett steg att skapa ett konto hos Destination Halmstads boendeförmedlingspartner Alloggio, såvida du inte redan har ett konto.
Därefter kan du lägga upp ditt boende genom att följa stegen i guiden. Tänk på att ange en lämplig uthyrningsperiod för ditt objekt, gärna perioden 27/4-7/5. Kom också ihåg att lägga in bilder – en bild säger ju mer än tusen ord. När du lagt ut annonsen, tar det cirka två arbetsdagar innan objektet syns i bokningsportalen.
Du kan enkelt hantera flera olika boendeobjekt samtidigt från samma konto. Om du redan har ett konto hos Alloggio, eller vill göra ändringar i ett objekt som du har börjat på tidigare, loggar du in här.

Behöver du hjälp med att registrera dig eller att lägga upp ditt objekt på webben, kontakta bokning@nordictravel.se eller ring +46 08-409 06 409

Bästa tipsen för att få sitt boende uthyrt
• Erbjud ett rimligt hyrespris
Ett riktmärke för uthyraren är en prissättning med kring 300 kr per person och natt. Uthyrare av objekt som vi bedömer ligger allt för högt kommer vi att kontakta. Tänk på att till ditt pris adderas ett påslag enligt förmedlingsavtalet. Det är det priset som sedan visas på webben till hyrestagarna.
• Var flexibel med ankomstdagar och uthyrningsperiod
Lag-VM i bordtennis är 29 april-6 maj, men många vill kanske gärna vara på plats några dagar före, och ibland efter. Har du möjlighet att vara flexibel ökar det chansen att få uthyrt. Dessutom kan du tjäna några extra kronor på det. 
Ett tips är därför att öppna upp för uthyrning av nätter hellre än hela veckor. Det ställer du in när du registrerar ditt boende.
• Försäkring
OBS! Tänk på att du själv behöver lösa försäkringsfrågan om det handlar om boenden utan privat hemförsäkring.
• Skriv en tydlig beskrivning om ditt objekt
Kom ihåg att du aldrig har något att förlora på att annonsera. Var bara tydlig med vad det är du erbjuder samt var relevant i din information. Ange gärna en vägbeskrivning från ditt boende till Halmstad Arena. Det underlättar både för dig som uthyrare och för hyrestagaren. Var tydlig i hur många personer det finns plats för. Bilder ökar också chanserna att få uthyrt markant.
Är du osäker, titta gärna på andra objekt som ligger ute för uthyrning. OBS! Tänk på att många av våra gäster potentiellt är internationella. Därför bör du skriva på, eller komplettera med beskrivning på engelska av ditt uthyrningsobjekt. 
• Se till att prisangivelsen blir rätt
När du lägger in priset per natt för ett boende ska du ange det totala priset per natt, inte per natt och person.
Foto: © Patrik Leonardsson