De svenska herrarna spelar kvartsfinal mot England ikväll kl 18.00. Sverige ställs mot ett England som överraskande gick obesegrade ur gruppspelet med segrar mot bl.a. tredjeseedade Japan och Taiwan.

Sverige kommer stärkta efter gårdagens vinst mot Taiwan 3-2 och möter nu den tidigare svenska förbundskaptenen Marcus Sjöbergs England. Marcus var dessutom tränare för Mattias Karlsson i moderklubben Lyckeby BTK under många år. Britterna har imponerat stort såhär långt i turneringen, inte minst i matchen mot Japan med segrar mot både världselvan Jun Mizutani och underbarnet Tomakazu Harimoto (WR 13). Sverige var rankade på en niondeplats innan turneringen och England tolva.

Lagens spelarkvoter såhär långt i turneringen (världsranking inom parentes):

Mattias Karlsson (20) 6-1
Jon Persson (63) 3-2
Truls Möregårdh (319) 1-0
Anton Källberg (62) 1-1
Kristian Karlsson (19) 4-4

England
Liam Pitchford (65) 8-0
Paul Drinkhall (52)  3-2
Samuel Walker (96) 4-1
Tom Jarvis (270) 
David Mcbeath (190) 

Matchen startar kl. 18.00 i Halmstad Arena och det finns fortfarande biljetter för er som vill se bordtennis i världsklass. För er övriga som inte har möjlighet att vara på plats sänder även SVT matchen med Staffan Lindeborg och Jörgen Persson som kommentatorer. Förbundet liverapporterar även på Twitter under @svbordtennis och under @pingislandslagen ges även en unik inblick bakom kulisserna i arenan.